خبرهای جدید

شیر فشار شکن سیم ایتالیا

شیر فشار شکن سیم ایتالیا

شیر فشار شکن چیست

شیر-فشارشکن سیم ایتالیا

شیر-فشارشکن سیم ایتالیا

شیرهای فشار شکن (P.R.V) بطور اتوماتیک فشار زیاد و متغیر ورودی را به فشار کم و ثابت خروجی تبدیل می کند . چنانچه در شبکه بعد از شیر فشار شکن مصرف آب وجود نداشته باشد برای جلوگیری از انباشته شدن فشار استاتیک شیر فشار شکن به طور اتوماتیک جریان را قطع می کند . استفاده از این شیر ها سهولت بهربرداری از شبکه وخطوط انتقال حذف هزینه های هنگفت خرید زمین و ساخت مخازن فشار شکن را در بردارد و نیز با کاهش فشارهای نا خواسته در شبکه ها و خطوط انتقال به مقدار زیادی از هدر رفتن سیال جلوگیری می کند .

شیر فشارشکن
انتخاب شیر فشار شکن :
اولین قدم در انتخاب شیر دقت در محل استفاده از شیر و اطلاع از نحوه مصرف سیال می باشد . در بارهای کوچک که دقت بسیار زیادی مورد نظر نیست بهترین انتخاب شیر فشار شکن با عملکرد مستقیم است . در مصارف بیشتر و به منظور کنترل بسیار دقیق شیرهای فشار شکن از نوع پایلوت دار می توانند از بهترین انتخاب ها باشند . اندازه گذاری شیرهای تقلیل فشار سیال به راحتی با داشتن میزان گذر سیال عبوری و نیز فشار ورودی و خروجی شیر به وسیله جداول موجود انتخاب جهت نوع شیرها انجام می شود. انتخاب سایز بزرگتر از حد لازم برای شیرها علاوه بر افزایش هزینه خرید شیر باعث فرسودگی سریعتر شیر خواهد شد .زیرا در بارهای کم شیر ناچارا بایستی در حالت نزدیک به بسته کار کند و به علت ایجاد فاصله کوچک بین قسمت پلاگ شیر و نشیمنگاه آن سرعت در این قسمت زیاد شده باعث خورده شدن و نازک شدن قسمتهای داخلی خواهد شد به علاوه حرکت بسیار کوچک در شیر باعث تغییرات زیاد در میزان گذر سیال گشته باعث تغییرات فشار در خروجی خواهد شد .

از آن جای که اکثر مشکلات فشار شکن ها بر اثر ورود اجسام خارجی ( در سیستم بخار ورود بخار مرطوب ) به وجود می آید حتما باید از صافی ( سپریتور در سیستم بخار ) قبل از شیر های فشار شکن استفاده کرد و صافی ها به صورت دوره ای و با برنامه زمانی تمیز و سرویس گردند . اگر تجهیزات نصب شده در خروجی شیرهای فشار شکن قابلیت تحمل فشار ورودی به شیر را نداشته باشند باید از شیر های اطمینان (safety valve) استفاده نمود تا در صورت خرابی آن ها از دستگاه محافظت به عمل آید .

انواع شیرهای فشار شکن :
شیرهای تقلیل فشار با عملکرد مستقیم (Direct acting Pressure Reducing Valve)

از ساده ­ترین شیرهای تقلیل فشار می­باشند. نحوه کار بدین صورت است که فشار بخار خروجی از شیر (فشار کاسته شده) بر قسمت زیرین دیافراگم اعمال نیرو می­کند و در مقابل، فنر نیروی رو به پایینی را در خلاف جهت اعمال می­نماید.

نیروی حاصل از جمع جبری دو نیروی فوق و همچنین نیروی رو به بالا بر شیر اصلی از طرف جریان ورودی به شیر، تعیین­کننده موقعیت دقیق شیر اصلی و در نتیجه درصد کاهش فشار خواهد بود. قدرت فنر بوسیله پیچ روی فشارشکن قابل تنظیم می­باشد ودر نتیجه می­توان میزان تقلیل فشار دلخواه را با استفاده از آن و فشار سنج­های نصب شده در خط بخار بدست آورد.

شیرهای تقلیل فشار از نوع پایلوت دار (Pilot Operated)

این نوع شیرها در مواردی که کنترل دقیق فشار و یا میزان گذر بخار زیاد مورد نیاز است، استفاده می­شوند. ساختار اصلی آنها شامل فنر تنظیم، دیافراگم کمکی، شیر هدایت­گر، شیر اصلی و دیافراگم اصلی می­باشد.

شیرهای پایلوت دار دارای مزیت­هایی نسبت به شیرهای فشارشکن مستقیم هستند. به منظور تغییر وضعیت شیر اصلی، فقط جریان بسیار کوچکی از بخار لازم است و بنابراین تغییرات بسیار کم فشار پایین دست باعث تغییرات بزرگ در میزان جریان اصلی شده که نشان­دهنده حساسیت بالای شیر می­باشد. از طرف دیگر، خروجی این شیرها مستقل از تغییرات فشار بالا دست جریان هستند بدین صورت که اگرچه در اثر ازدیاد فشار بالادست، نیروی عمودی وارد بر شیر بیشتر می شود، ولی از طرف مقابل همین نیرو از طریق لوله به زیر دیافراگم اصلی نیز وارد می گردد که با هم خنثی شده ودر نتیجه شیری خواهیم داشت که کنترل دقیق فشار را مستقل از تغییرات فشار ورودی، تامین خواهد کرد. نکته جالب این است که در صورت عدم مصرف بخار در مصرف­ کننده­ ها فشار بخار خروجی از این شیرها همچنان به اندازه مورد نظر کاسته می­شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *